Moeder met alzheimer fleurt op tijdens lied van zoon

De moeder van muzikant Joe Fraley lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hoewel ze haar zoon vaak niet meer herkent, geniet ze alsnog van momenten samen met hem en zijn muziek. "You're right here, inside my soul", zingt Fraley.

Joe Fraley, een muzikant uit Californië, maakt muziek voor zijn moeder Judy (59) die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Judy is steeds een hevige supporter geweest van de muziek van haar zoon. Door de vordering van de ziekte herkent Judy haar zoon vaak niet meer en wordt het steeds moeilijker om contact met haar te maken.

Fraley lijkt de verwarring van zijn moeder even te kunnen verlichten wanneer hij zijn lied speelt. Hij stelt zijn moeder gerust met woorden als "we're right here, right now" en "you're right here, inside my soul".

Kort na dit filmpje werd gemaakt, werd Judy opgenomen in een woonzorgcentrum. Joe neemt nu regelmatig zijn gitaar mee naar het woonzorgcentrum wanneer hij zijn moeder bezoekt. Hij speelt zijn muziek dan voor haar, maar ook voor de andere bewoners.

Fraley is verrast dat de video inmiddels veel heeft teweeggebracht op sociale media. Hij hoopt dat zijn video mensen bewustmaakt van de ziekte.

Klik hier om het filmpje te bekijken.