cover dementie op jonge leeftijd 2020 W

 

Symposium dementie op jong leeftijd: leven in het nu, denken aan later.

Wat?
Dementie op jonge leeftijd treft naar schatting 9.000 tot 11.000 Belgen en 14.000 tot 17.000 Nederlanders. Dit heeft niet enkel een grote impact op deze personen zelf, de partner en zijn gezin, maar ook collega’s en werkgevers, de nog levende ouders, klasgenoten en vrienden van de kinderen, professionals en vrijwilligers in de thuiszorg, psychologische zorg, ouderenzorg, ziekenhuizen,…

Al deze betrokkenen worden geconfronteerd met grote uitdagingen die de dementie met zich meebrengt. Zij ervaren dementie op jonge leeftijd vaak als ingewikkeld en moeilijk, en anders dan dementie op oudere leeftijd. Om hen te helpen om met deze uitdagingen om te gaan, reviseerden tal van experts uit Nederland en België het boek ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Annemie Janssens & Marjolein de Vugt. Het volledig vernieuwde boek stellen we u voor op de dag van het symposium.

Op dit symposium delen we de recentste resultaten uit het steeds groeiende wetenschappelijk onderzoek over dementie op jonge leeftijd.

Praktisch?
12 november 2020, Provinciehuis Leuven
(alternatieve datum: 25 maart 2021 bij annulatie ten gevolge van coronamaatregelen). Meer informatie en inschrijven kan hier.