teaser zomerkamp

Eerste zomerkamp voor kinderen was een groot succes.

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen organiseerde samen met de Alzheimer Liga Vlaanderen deze zomer voor het eerst een kamp speciaal voor kinderen wiens mama of papa kampt met jongdementie.  Een heel waardevol initiatief, besluit directeur Jurn Verschraegen na afloop: “Dit is zeker voor herhaling en uitbreiding vatbaar.”

Lees meer…

 0c5e259a e238 11eb 8013 57ee3a7d6e5c web scale 0.0667667 0.0667667

Fietsrally in het wiel van Het Ventiel

Ruim 600 mensen fietsten mee in de rally die dementie op jonge leeftijd onder de aandacht bracht in Kortrijk. De vzw Het Ventiel maakte bij deze gelegenheid ook bekend dat Jan Hautekiet de fakkel overneemt van Rick De Leeuw als voorzitter van de vzw. 

  

Lees meer…

Lampion liggend jdinfo

Feestelijke 10e Ontmoetingsdag Jongdementie

De feestelijke 10e Ontmoetingsdag Jongdementie zal live doorgaan op zaterdag 25 september in Kortrijk. We starten om 10 uur en eindigen rond 16 uur. Alzheimer Liga Vlaanderen en partners hebben een mooi programma samengesteld.

Lees meer…

eFlyer symposium jongdementie 021221 voor jdinfo3

Symposium Dementie op jonge leeftijd gaat zeker door

Omwille van de Coronamaatregelen vorig jaar hebben we het symposium Dementie op jonge leeftijd "Leven in het nu, denken aan later" verplaatst naar 2 december 2021. Dit symposium gaat zeker door op deze datum

Lees meer…

Foto Christine en Roland VTM

Jongdementie in de kijker in VTM-programma 'Da's liefde'

Christine en Roland, twee leden van de 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie', keerden voor het VTM-programma 'Da's liefde' 48 jaar terug in de tijd naar de plaats waar de vonk tussen hen oversloeg.

Lees meer…

Schermafbeelding_2021-04-28_om_12.44.03.png

Video: besBreekbaar

Katrijn (uit Brugge) en Karen (uit Sint-Niklaas) vormen samen  “DE HEMELDAKBEWONERS” en stellen u graag hun project “besBreekbaar” voor. Katrijn is beeldend kunstenares en Karen is pedagoge en muziekliefhebber, beiden zijn ze ook creatief therapeut. Bekijk hier de video.

Lees meer…