Lampion liggend jdinfo

Feestelijke 10e Ontmoetingsdag Jongdementie

De feestelijke 10e Ontmoetingsdag Jongdementie zal live doorgaan op zaterdag 25 september in Kortrijk. We starten om 10 uur en eindigen rond 16 uur. Alzheimer Liga Vlaanderen en partners hebben een mooi programma samengesteld.

Lees meer…

eFlyer symposium jongdementie 021221 voor jdinfo3

Symposium Dementie op jonge leeftijd gaat zeker door

Omwille van de Coronamaatregelen vorig jaar hebben we het symposium Dementie op jonge leeftijd "Leven in het nu, denken aan later" verplaatst naar 2 december 2021. Dit symposium gaat zeker door op deze datum

Lees meer…

Foto Christine en Roland VTM

Jongdementie in de kijker in VTM-programma 'Da's liefde'

Christine en Roland, twee leden van de 'Vlaamse werkgroep van mensen met dementie', keerden voor het VTM-programma 'Da's liefde' 48 jaar terug in de tijd naar de plaats waar de vonk tussen hen oversloeg.

Lees meer…

Schermafbeelding_2021-04-28_om_12.44.03.png

Video: besBreekbaar

Katrijn (uit Brugge) en Karen (uit Sint-Niklaas) vormen samen  “DE HEMELDAKBEWONERS” en stellen u graag hun project “besBreekbaar” voor. Katrijn is beeldend kunstenares en Karen is pedagoge en muziekliefhebber, beiden zijn ze ook creatief therapeut. Bekijk hier de video.

Lees meer…

N Zaso

Jongdementie: een persoonlijk verhaal van hoop, wanhoop en vooral niet loslaten

Mantelzorger Taso Zervas (67 jaar) uit Genk schreef een moedige getuigenis over de zorg voor zijn echtgenote Sofia Verissimo Marques (60 jaar), die in 2013 de diagnose jongdementie te horen kreeg. Taso maakt ons deelgenoot van de weg die hij aflegt met Sofia en hun kinderen Xanthi en Katerina.

Lees meer…

frontcover dementie jonge leeftijd

Nieuwe uitgave boek ‘Dementie op jonge leeftijd’

Dementie op jonge leeftijd treft naar schatting 9.000 tot 11.000 Belgen. Dit heeft niet enkel een grote impact op deze personen zelf, de partner en zijn gezin, maar ook collega’s en werkgevers, de nog levende ouders, klasgenoten en vrienden van de kinderen, professionals en vrijwilligers in de thuiszorg, psychologische zorg, ouderenzorg, ziekenhuizen, …

Lees meer…