Woonzorgcentrum Regina Coeli vzw wint Zorgverhaal van het jaar

Op 13 maart werd op de Corda Campus in Hasselt op het Innovatiefestival voor zorg en welzijn de prijs voor het Zorgverhaal van het jaar uitgereikt aan het zorgnetwerk jongdementie dat het WZC Regina Coeli in Brugge uitbouwde.

Die prijs wordt jaarlijks georganiseerd door Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven. Uit de hand van An Luyten, woordvoerder van Het Rode Kruis-Vlaanderen en Prof. Walter Sermeus, voorzitter van de jury ontving directeur Paul Braem een cheque van 10 000 euro.

Woonzorgcentrum Regina Coeli heeft samen met een aantal partners in de regio een zorgnetwerk uitgebouwd waardoor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers maximaal ondersteund worden zodat ze zolang mogelijk in hun eigen vertrouwde milieu kunnen blijven wonen. Ze zetten in op sensibilisering, vorming, tijdige diagnose, een buddywerking, medische en psychosociale ondersteuning, een inloophuis en lotgenotencontacten, een kleinschalig dagcentrum in een huis in de rij en groepswonen, specifiek voor deze doelgroep, als zelfstandig wonen echt niet meer mogelijk is.

Naast Regina Coeli waren de buddywerking van Het Ventiel en de Zorgcirkels Jongdementie ook genomineerd bij de laatste 7 laureaten. Deze organisaties tonen aan dat de aandacht voor jongdementie ook de jury niet onbewogen liet.