F 7e Ontmoetingsdag Jongdementie

Uitnodiging 7e Ontmoetingsdag Jongdementie

We moeten durven zeggen dat naast de nefaste impact er ook mooie momenten zijn in het leven van mensen met (jong)dementie en hun naasten. De 7e Ontmoetingsdag Jongdementie ‘Sleutels tot geluk’ gaat hierop in.

Traditiegetrouw organiseert Alzheimer Liga Vlaanderen de jaarlijkse Ontmoetingsdag Jongdementie voor personen met jongdementie, hun familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Hiervoor gaan zij een samenwerking aan met andere organisaties. Dit jaar doen zij dit met het regionaal expertisecentrum dementie Orion i.s.m. PGN, Algemeen Ziekenhuis Sint-Maarten, ’t MoNument, wzc Ambroos Ouderenzorg Emmaüs, Stedelijke AdviesRaad Mechelen, Zorgbedrijf Rivierenland en dit met de steun van stad Mechelen, AZ Sint-Maarten en PI life sciences consultancy.
De 7e Ontmoetingsdag Jongdementie vindt plaats op zaterdag 24 november in het Congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Gastheer is Carry Goossens, peter van Alzheimer Liga Vlaanderen. Naast getuigenissen over geluksmomenten door mensen met jongdementie, zal Professor Em. Mia Leijssen (KU Leuven) spreken over sleutels tot geluk. Verder staan ook diverse ontmoetingsactiviteiten en een broodjeslunch met minister Jo Vandeurzen op het programma. Doorlopend kunnen personen met jongdementie terecht in een ontmoetingscafé.

Interesse? Inschrijven kan via deze link.