F BAT 4Brain Adventure Team verzet weer bergen

In 2015 organiseerden Prof. dr. Mathieu Vandenbulcke en Jurn Verschraegen een expeditie met drie koppels waarvan de man jongdementie had. De effecten van die tocht op de deelnemers waren enorm.

Het boekje ‘De beklimming van de berg Alzheimer’ verhaalt aan de hand van een dvd de tochtervaringen en deze van de deelnemers met dementie. Dat er een vervolg zat aan te komen stond in de sterren geschreven. Via het ‘Brain Adventure Team’ kunnen avonturiers in contact komen met mensen met (jong)dementie en samen op mini-expeditie te gaan.
Deze keer zullen vier mensen met jongdementie en hun partner en/of buddy deelnemen aan een trektocht in de Valle Maira, een afgelegen streek in de Italiaanse Alpen. Het doel is dat we via de deelnemers zelf een reisgids realiseren die ook anderen in staat moet stellen om de tocht te lopen. De expeditie vindt plaats van 1 tot 8 september en deelnemers Bart (52), Jo (53), Roland (62) en Paul (63) kijken er alvast naar uit. Wil je de tocht mee volgen via de blog of de reisgids sponsoren? Dat kan! Op de website en de Facebook-pagina kan je terecht voor alle actuele info.