InhetWielvanhetVentiel

 

In het Wiel van het Ventiel brengt jongdementie onder de aandacht

Tot vorig jaar werd in Kortrijk de Peugeot Classic georganiseerd, een klassieker voor de wielertoeristen. In het tweede weekend van juli zakten daarbij tussen de 2.000 en 3.000 renners af naar Zuid-West-Vlaanderen om van daaruit te fietsen richting Vlaamse Ardennen of richting Damme. 

 Vanaf dit jaar wordt de organisatie overgedragen aan het Ventiel Cycling Team, een groep enthousiaste fietsfanaten, die deel uitmaken van de buddywerking jongdementie van Het Ventiel.

Nelson Mandelaplein

Dit jaar zette het bestuur van het Ventiel Cycling Team alles in het werk om in navolging van de Peugeot Classic een heus fietsproject op poten te zetten met vertrek en aankomst op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Door het coronavirus staat het ‘normale’ evenement gepland op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021 en naast veel fietstochten, zal er een uitgebreide infomarkt rond geestelijke gezondheid en jongdementie zijn.

Wielrenner Yves Lampaert

Als alternatief voor het fietsevent laat de organisatie de fietsers vanaf deze zomer proeven van een Ventielroute. Het is een rit van 98 kilometer die je met de fiets-gps kan rijden in de richting van de Vlaamse Ardennen met een passage aan het Bi-Ventielbos in Kruisem. Daarnaast is er een wandeling  die jongdementie in de kijker plaatst, langsheen de mooie plekjes in Kortrijk. Hiervoor gebruik je een app die je als wandelaar begeleidt tijdens de vijf kilometer lange tocht en die de deelnemers via filmpjes laat kennismaken met jongdementie.

Meter en peter

Het Ventiel Cyling Team heeft een meter en een peter en dat zijn niemand minder dan profrenner Yves Lampaert en presentatrice Linde Merckpoel.

Meer info: https://www.inhetwielvanhetventiel.com/