technology laptop envato Wjpg

 

Online training dementie op jonge leeftijd

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie biedt Alzheimer Nederland nu een gratis online training aan op dementie.nl aan. De training ‘Dementie op jonge leeftijd’ behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen voor naasten van jonge mensen met dementie.

De training is een internationaal ontwikkelde e-learning waar Alzheimer Centra uit zes Europese landen aan meewerkten. Voor dementie.nl is de training vertaald en aangepast aan de Nederlandse situatie. De Nederlandse versie is ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg, Alzheimer Nederland, Radboudumc Alzheimer centrum, UKON en Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd en gefinancierd door ZonMw, Alzheimer Nederland en JPND.

Help je mee?

Om te onderzoeken of de training optimaal aansluit bij de behoeften van mantelzorgers in Nederland, doen we onderzoek.

Let op: De training is beschikbaar voor Nederland en België, maar alleen inwoners van Nederland kunnen deelnemen aan het onderzoek.

Ben jij betrokken bij een naaste met dementie op jonge leeftijd (onder 65 jaar)? Dan help je mee aan het onderzoek door (een deel van) de training te volgen en een paar vragen te beantwoorden via een pop-up venster dat verschijnt binnen de training. Het is vervolgens ook mogelijk om een uitgebreidere vragenlijst in te vullen en mee te doen aan een interview. Dat kan eenvoudig thuis, in je eigen tijd.

Bekijk de training:

 https://www.dementie.nl/training-dementie-op-jonge-leeftijd

Of mail ons bij vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kirsten Peetoom
Maud Daemen

Alzheimer Centrum Limburg

Online training

 Logo