frontcover dementie jonge leeftijd

Nieuwe uitgave boek ‘Dementie op jonge leeftijd’

Dementie op jonge leeftijd treft naar schatting 9.000 tot 11.000 Belgen. Dit heeft niet enkel een grote impact op deze personen zelf, de partner en zijn gezin, maar ook collega’s en werkgevers, de nog levende ouders, klasgenoten en vrienden van de kinderen, professionals en vrijwilligers in de thuiszorg, psychologische zorg, ouderenzorg, ziekenhuizen, …

De nieuwe editie van ‘Dementie op jonge leeftijd’ (Annemie Janssens & Marolein de Vugt, 2020) is een volledige, up-to-date gids voor jonge mensen met dementie, hun familie en hulpverleners die op zoek zijn naar een omvattend beeld bij dementie op jonge leeftijd. Zowel voor mensen die nog maar pas geconfronteerd worden met dementie als voor zij die er al langere tijd mee te maken hebben, biedt het de meest recente inzichten.

Dit boek behandelt elk aspect van het leven met dementie, van symptomen en diagnose over medicatie en behandeling, tot de gevolgen voor het gezin en de bestaande vormen van ondersteuning voor alle betrokkenen. Met persoonlijke getuigenissen, concrete tips en een rijkdom aan informatie die helpt bij het herwinnen van de controle over het leven. Interesse? Je kan het boek bestellen via deze link.