N Zaso

Jongdementie: een persoonlijk verhaal van hoop, wanhoop en vooral niet loslaten

Mantelzorger Taso Zervas (67 jaar) uit Genk schreef een moedige getuigenis over de zorg voor zijn echtgenote Sofia Verissimo Marques (60 jaar), die in 2013 de diagnose jongdementie te horen kreeg. Taso maakt ons deelgenoot van de weg die hij aflegt met Sofia en hun kinderen Xanthi en Katerina.

Een weg, die elke dag anders is. Een weg, die in 2019 bijna ten einde was na een val met een opgelopen schedelfractuur, maar een mirakel zorgde ervoor dat Sofia terug heropleefde. Kortom: een verhaal van wanhoop, hoop, maar vooral van niet loslaten! Alles wordt voor Sofia gedaan voor die warme, begeesterende glimlach op haar gezicht en die fonkelende ogen. Taso en Sofia maken deel uit van de Ondersteuningsgroep Jongdementie van vzw Menos Genk. Aangemoedigd door deze groep, kroop Taso in zijn pen en wilde hij een steun betekenen voor andere lotgenoten in een gelijkaardige situatie.

Meer info inwinnen over vzw Menos en/of de integrale getuigenis opvragen kan via: vzw Menos, Chris Van Gerven, 089 65 57 16 of www.menosgenk.be