F taxi Joris'Taxi Joris' rijdt naar het zomerkamp. En terug.

Joris Hessels neemt de tijd - veel tijd - om een aantal boeiende passagiers met zijn taxi op hun bestemming te brengen - en terug - in het nieuwe programma 'Taxi Joris' op televisiezender Canvas.

In de vijfdelige reeks 'Taxi Joris' rijdt Joris Hessels met zijn taxi het hele land door en brengt hij een aantal zorgvuldig geselecteerde passagiers naar hun bestemming en weer terug. Onderweg heeft hij met zijn passagiers lange, intense en intieme gesprekken over henzelf en het leven.

Zo brengt hij Emmeline en Mathijs Cuypers naar het zomerkamp dat het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen samen met Alzheimer Liga Vlaanderen organiseerde in De Maalderie in Houthulst. Hun mama heeft jongdementie. Op het zomerkamp gaan we in gesprek met de gezonde ouder en de kinderen, elk met een apart programma. Niet alleen krijgen ze informatie, er zijn ook psychologen mee ter ondersteuning en begeleiding. En natuurlijk is er een heel fijn kampprogramma.

Oproep

Ook in 2022 zullen beide organisaties een Zomerkamp voor kinderen aanbieden van vrijdagavond 12 tot maandagochtend 15 augustus 2022. Met de steun van giften, de Warmste Week, Concordia en het Europese Monument-project, kan dit opnieuw kosteloos.

Wil je dit project steunen? Dat kan op BE39 7350 3203 2519 met mededeling 'Gift zomerkamp'. Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Voor meer info kan je ook terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

'Taxi Joris' is woensdag19 januari en de weken daarna te zien om 20.40 uur op Canvas.

Je kan de afleveringen ook herbekijken via vrt.nu.