Hannah Christie

Hannah Christie
Drs Klinische psychologie

Hannah Christie heeft aan de KU Leuven een Bachelorsdiploma in Psychologie en een Masterdiploma in Klinische en Gezondheidspsychologie behaald. Ze is sinds 2016 werkzaam bij het Alzheimer Centrum Limburg in Maastricht. Daar werkt ze als PhD-student en Marie Sklodowska-Curie fellow aan het Interdisciplinary Network for Dementia Using Current Technology (INDUCT) project.

De implementatie van eHealth interventies voor mantelzorgers van mensen met dementie
Er zijn veel effectieve eHealth applicaties voor mantelzorgers van mensen met (jong)dementie ontwikkeld. Dit zijn online platforms om mantelzorgers te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld een online agenda om de zorg af te stemmen, of een online cursus met tips over hoe om te gaan met de nieuwe taken van een mantelzorger van iemand met dementie. Jammer genoeg worden er maar weinig van deze applicaties ook daadwerkelijk door mantelzorgers gebruikt in de praktijk. Met haar onderzoek wil Hannah de factoren in kaart brengen die bepalen of degelijke applicaties al dan niet hun weg vinden van onderzoek naar praktijk

Een belangrijk onderdeel hiervan is het EuPrevent Senior Friendly Communties project. Hierbij worden onder andere twee eHealth interventies (Myinlife en Partner in Balans) ge├»mplementeerd door negen gemeentes in Belgi├ź, Nederland en Duitsland. Het onderzoek hierrond zal aantonen hoe gemeentes een faciliterende rol kunnen spelen in het duurzaam implementeren van eHealth voor mantelzorgers van mensen met dementie. Verder wordt er binnen dit promotieonderzoek ook gekeken naar bevindingen over de implementatie van eHealth voor mantelzorgers in de bestaande wetenschappelijke literatuur. Onderzoekers worden in een samenwerkingsproject met Mindtech NHS Cooperative (Nottingham, UK) ook uitgenodigd om hun ervaringen te delen met betrekking tot het implementeren van deze applicaties. Tenslotte werken we samen met bedrijfspartner (Betawerk) om de verschillende mogelijke businessmodellen voor deze applicaties in kaart te brengen.

Surf naar https://www.partnerinbalans.nl en https://www.myinlife.nl/nl om kennis te maken met deze veelbelovende nieuwe applicaties. Contacteer Hannah Christie via email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via twitter op @HChristie_.